387508112 1477481896148336 2726487141892783903 n
Αθλητικές Γενικά Δράσεις Κοινωνικές

Δράσεις κατά της βίας στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Δράσεις κατά της βίας σε οποιαδήποτε μορφή της πραγματοποιήθηκαν στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Μετά από επικοινωνία με διάφορους φορείς κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου έγιναν ποικίλες παρεμβάσεις στους μαθητές σχετικές με τα φαινόμενα βίας, τη διαχείριση των συναισθημάτων των εφήβων και την αθλητική βία.
Πιο συγκεκριμένα:

Στις 4 Δεκεμβρίου τμήματα της Α΄ τάξης και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν την παρέμβαση από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τη σχετική νομοθεσία και τους τρόπους που πρέπει να λειτουργεί κανείς σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Στις 8 Δεκεμβρίου τμήματα της Α΄ τάξης παρακολούθησαν την ενημέρωση από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «Έκφραση» για τη διαχείριση των συναισθημάτων των Εφήβων.

Τέλος στις 20 Δεκεμβρίου η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης πραγματοποίησε συζήτηση και ενημέρωση για όλους τους μαθητές του σχολείου με θέμα την αθλητική βία και τον εκφοβισμό. Η ψυχολόγος Γεωργία Αραμπατζόγλου παρουσίασε το θέμα ενώ ήταν παρόντα και μέλη του Συλλόγου, αλλά και αθλητές που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες. Τέλος, ο Σύλλογος πρόσφερε στο σχολείο μας μπάλες ποδοσφαίρου.
Ευχαριστούμε όλους τους παραπάνω φορείς για τον ενδιαφέρον τους και την άμεση
ανταπόκριση στα αιτήματά μας.