Messenger creation 363711ab cd34 48e4 bd62 8178a2464adc 1
Ανακοινώσεις Δράσεις Κοινωνικές

Εθελοντισμός και Αλληλεγγύη από το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Οι μαθητές της εθελοντικής ομάδας του 7ου Γυμνασίου “Νοιάζομαι, δημιουργώ, προσφέρω” συνεχίζουν να χαρίζουν χαμόγελα αξιοποιώντας τα έσοδα από το επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ τους. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23/2/24, τρεις αντιπροσωπείες μαθητών επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των καθηγητών τους το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και το “Τραπέζι της Αγάπης” της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και πρόσφεραν τρόφιμα και δωροεπιταγές.

Η πρώτη ομάδα που επισκέφθηκε το Ψυχολογικό Κέντρο έγινε δεκτή από την Πρόεδρο που τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας, τους σκοπούς και τους στόχους του Κέντρου. Στη συνέχεια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τις υπεύθυνες στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών (εργαστήρια ντεκουπάζ, ξυλογλυπτικής, κεραμικής, και κηροποιείας) και να διδαχθούν από τα ίδια τα παιδιά τον τρόπο δουλειάς τους. Η αναχώρησή τους συνοδεύτηκε από θερμές ευχαριστίες και όμορφα δώρα φτιαγμένα από τα χέρια των τροφίμων του Κέντρου.

Τα παιδιά της δεύτερης ομάδας που εξόρμησαν στον ΟΚΑΞ, έγιναν δεκτά με ζεστά χαμόγελα κι ενθουσιασμό από τις υπεύθυνες και αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, βοήθησαν στην τακτοποίηση των τροφίμων που έφεραν και δέχτηκαν κεράσματα και πολλές ευχαριστίες για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Τέλος, οι μαθητές/τριες της τρίτης ομάδας είχαν την ευκαιρία να βοηθήσουν τις γλυκύτατες εθελόντριες στο “Τραπέζι της Αγάπης”, να τακτοποιήσουν, να μαγειρέψουν, να μεριδοποιήσουν και να μοιράσουν το φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη. Οι αγκαλιές και τα χαμόγελα που δέχτηκαν ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσφορά τους.

Για μια ακόμα φορά οι μαθητές μας μάς έκαναν περήφανους διδάσκοντας ανθρωπιά και ενσυναίσθηση!!!