Σχολικό Περιοδικό

 

School Boom!

Το περιοδικό από τους 7 του 7ου

SchoolBoom!

 

 
https://schoolpress.sch.gr/schoolboom/

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχολικές Εκδρομές

logo espa_2014_2020
logo espa_2014_2020 1

7ο Γυμνάσιο Ξάνθης ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ 2017-18 ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

 


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου, η προγραμματισμένη εκδρομή με προορισμούς Ιωάννινα και Κέρκυρα 115 μαθητών μας με τη συνοδεία 11 εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που "τρέχουν" στο σχολείο μας. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν με τη σειρά: το μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα στα Γιάννενα, το σπήλαιο του Περάματος στο λόφο Γκορίτσα στα Ιωάννινα, το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, το νησάκι στη λίμνη Παμβώτιδα με το σπίτι του Αλή Πασά, τη μονή Φιλανθρωπινών και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, την πόλη της Κέρκυρας με τη Σπανιάδα, το Λιστόν, την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα και τα γραφικά καντούνια της, το μεγαλόπρεπο ανάκτορο της αυτοκράτειρας Σίσυ "Αχίλλειο", το ανάκτορο "Μον Ρεπό", την περιοχή Κανόνι στην Κέρκυρα με την υπέροχη θέα προς το Ποντικονήσι, το ζωντανό μουσείο Casa Parlante στην Κέρκυρα και τέλος, κατά την επιστροφή, το μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς Τάφους. 

Ομάδες μαθητών μας είχαν στην ίδια εκδρομή την ευκαιρία να γνωρίσουν το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας στα Ιωάννινα, το μουσείο Μουσικών Οργάνων στην Κέρκυρα αλλά και να ξεναγηθούν στους χώρους του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου αλλά και να ξεναγηθούν, να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τις ιππευτικές τους ικανότητες στο ιππικό κέντρο Silvaland επίσης στην Κέρκυρα.

Τέσσερις μέρες ιδιαίτερα γεμάτες με νέες εικόνες αλλά πιο πολύ γεμάτες νέες εμπειρίες για όλους μας. Μια ιδανική ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να μοιραστούμε αναμνήσεις και να νιώσουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα. Ένα δύσκολο εγχείρημα για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο χάρη στην καλή οργάνωση, στο καλό κλίμα συνεργασίας των συνοδών και φυσικά χάρη στην εξαιρετική στάση και ανταπόκριση των μαθητών μας. 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι